we lead in industry

Gled Hardware Group telah diasaskan pada 2016 oleh Mohamad Airey Efsham Bin, yang memulakan perniagaan Perkakasan pertamanya di Kelantan

Tropikka Resources yang telah ditubuhkan secara rasmi pada 16 September 2016 merupakan sebuah perniagaan milikan tunggal. Perniagaan ini dimiliki dan diurus oleh Mohamad Airey Efsham Bin Awang yang berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Minyak dan Gas (Kepujian). Sejurus tamat pengajian, pemilik mengikuti pelbagai kursus keusahawanan sebelum menceburi bidang perniagaan dengan sepenuh masa.

Pemilik Tropikka Resources yang berlatar belakang dari keluarga kontraktor binaan rumah mula menceburi bidang pembinaan. Sepanjang penglibatan dalam bidang pembinaan, pemilik mendapati bidang pembinaan khususnya dalam pembekalan barangan pembinaan boleh memberi pulangan yang positif ekoran profit margin yang tinggi dan susut nilai barangan yang rendah. Kini, perniagaan Tropikka Resources telah didaftarkan dengan nama GLED Hardware dan menjalankan aktiviti perniagaan membekal barangan asas binaan, mesin dan peralatan, barangan hardware dan lain lain. Perniagaan atas nama GLED Hardware telah beroperasi selama lebih daripada dua tahun.

MISI

VISI syarikat GLED Hardware ialah menjadi pengedar utama dalam bidang industri yang berasaskan bahan binaan kepada pelanggan, kontraktor,  emaju perumahan, syarikat dan badan badan berkanun kerajaan di negeri Kelantan.

VISI

MISI syarikat GLED Hardware ialah meluaskan perniagaan dengan menambah cawangan di setiap daerah dalam Zon Pantai Timur serta  memperluaskan perkhidmatan penghantaran di seluruh kawasan Kelantan. Menjadikan GLED Hardware sebagai pilihan utama pelanggan dengan  enawarkan kualiti dan harga berpatutan, kualiti dijamin, perkhidmatan pantas dan mesra pelanggan.

Awal Pembinaan (LENGKAP)

Fasa Pembinaan: 20%
Combo: Awal Pembinaan (Kualiti)
Item: Cement, Steel Y10/Y12, 1×2 Wood, Plywood, BRC Steel, Link Steel, Sand, Stone, Wheelbarrow, Bucket, Wire, Nail
Kualiti: High Grade (Besi Grade SIRIM)

Barangan yang disenarai dalam Pakej Awal Pembinaan sesuai digunakan semasa Fasa Pembinaan 20% iaitu semasa kerja-kerja asas seperti pertapakan bangunan atau pembinaan konkrit bertulang bangunan.

Y10 = 96 Pcs per pallet
Y12 = 138 Pcs per pallet

Cement = 40 bag per pallet
1 Lorry = 6 tan

Bina Tiang & Roof Beam

Fasa Pembinaan: 40%
Combo: Bina Tiang & Roof Beam
Item: Cement, Steel Y10/Y12, 1×2 Wood, Plywood, Link Steel, Sand, Stone

Kualiti:
Barangan yang disenarai dalam Pakej Bina Tiang & Roof Beam digunakan untuk pembinaan tiang rumah dan bumbung rumah. Pakej ini dianggarkan sesuai untuk keluasan 1,000 – 1,200 kps.

Our Team

BEng in Petroleum

Mohamad Airey Efsham Pengarah

BBA. Hons Business Administration

Mohad Amirullah, Pengurus

Eksekutif Kewangan

BBA Hons Islamic Banking

Nur Syafira

eksekutif pentadbiran

BBA Hons Business Economics

Faezah Zakaria

Eksekutif Pemasaran

B. Hons Creative Technology

Maizatul Najihah

Kerani Inventori

Diploma in Civil Engineering

Amirul

Eksekutif Jualan & Operasi

Hasmida

Juruwang

Khairunnisa

Pembantu Kedai

Sujar

Kerani Jualan

Nurin Alia

Pembantu Cat

B. Applied Language (Hons) Arabic

Amin

Ketua Logistic & Pemandu Lori

B. Applied Language (Hons) Arabic

Sukari

Pemandu Lori

Firdaus

Pembantu Kedai

Zamri

Kelindan

Basham

Kelindan

Hasrul